Observatorul Militar despre Promoţia 1990 a A.M.G.

Dupa 25 de ani…

Colonel (r) Iulian Rotaru

 

Universitatea Națională de Apărare și-a redeschis larg porțile sâmbătă, 19 septembrie, și i-a primit cu căldură pe 120 dintre absolvenții promoției 1990, membrii de familie ai acestora și o parte din cadrele didactice.

Şeful de promoție, general-maior (r) dr. Virgil Bălăceanu, a prezentat raportul promoției șefului Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, în numele celor 227 de absolvenți. Au urmat, într-o ordine firească, alocuțiunile prorectorului U.N.Ap., colonelul dr. Ion Roceanu, și a șefului Statului Major General. A fost depusă apoi o coroană de flori la Monumentul Eroilor Revoluției din 1989, din incintă UNAp, și a fost plantat copacul Promoției 1990.

în Aula universității s-a păstrat un moment de reculegere în memoria foștilor colegi și dascăli plecați la cele veșnice, după care au urmat alocuțiunile șefului de promoție și a reprezentuntului corpului profesoral. Au fost înmânate plachete aniversare și diplome de semn de înaltă apreciere pentru munca foștilor profesori și pentru preocuparea constantă a conducerii Statului Major General în rezolvarea problemelor oștirii române.

După fotografia de grup la Monumentul Eroilor Patriei din cel de Al Doilea Război Mondial, au urmat activitățile pe clase, ocazie cu care fiecare absolvent și-a prezentat realizările în plan personal și profesional, din ultimii 25 de ani. Performanțele absolvenților, din care 17 au obținut gradul de general, sunt de exceptie, încununând munca unei generații care a absolvit cursurile prestigioasei instituții militare de învățământ militar superior la cumpăna dintre două sisteme politice, promoție care a participat efectiv la apărarea sediului Marelui Stat Major, în decembrie 1989.

Activitatea s-a încheiat cu masa festivă organizată la clubul U.N.Ap., participanții absolventi, membrii de familie și membrii corpului profesoral depănând amintiri din perioadă de studii și din realizările personale și profesionale ulterioare.

Adresăm sincere mulțumiri echipei manageriale a Universității Naționale de Apărare Carol I pentru sprijinul total acordat în organizarea și desfășurarea activităților.